Hyundai Facts & Figures Mobile open
Hyundai Facts & Figures close

Hyundai Facts & Figures 2024

Hyundai Facts & Figures zoeken

Hyundai Facts & Figures 2024

Design


Topdesigners

Volgende >


Wereldwijd telt Hyundai Motor Company (HMC) ruim vijfhonderd designers. Aan het hoofd staat Peter Schreyer.
Bij zijn aanstelling in 2013 kreeg de topdesigner de opdracht de synergie tussen Hyundai en Kia verder te optimaliseren, waarbij de specifieke karakters van de twee labels behouden zullen blijven. Peter Schreyer zwaaide eerder de scepter over de designafdelingen van Audi en Volkswagen en van 2006 tot en met 2012 werkte hij zich op tot grondlegger van het moderne Kia. Als hoofd design van zowel Hyundai als Kia geeft Peter Schreyer leiding aan de ontwerpvisie en -strategie voor beide merken. Dat gebeurt op basis van de visie van de totale Groep.

Thomas Bürkle
Bij Hyundai wordt Peter Schreyer bijgestaan door Thomas Bürkle, Chief Designer bij Hyundai Motor Europe. De hoofdontwerper is een van de bedenkers van Hyundai's Fluidic Sculpture Design-filosofie. Thomas Bürkle, in het verleden onder meer werkzaam voor BMW, stond met zijn team aan de wieg van vele Hyundai-modellen en onder zijn supervisie kwam ook het design van de i-lijn tot stand.

Designcentra
Behalve de designcentra in Korea, Japan en de Verenigde Staten beschikt Hyundai ook over een Europees centrum voor vormgevers. Dit Europese Hyundai Design Centrum, gevestigd in Rüsselsheim in Duitsland, krijgt steeds meer aandacht, omdat (wereldwijd) de vraag naar Europese vormgeving toeneemt. Het Europese Hyundai Design Centrum in Duitsland telt veel nationaliteiten. Ook zijn hier Nederlandse designers werkzaam.


Volgende >