Hyundai Facts & Figures Mobile open
Hyundai Facts & Figures close

Hyundai Facts & Figures 2024

Hyundai Facts & Figures zoeken

Hyundai Facts & Figures 2024

Korea constant in beweging


Het geheim: een tomeloze inzet

Volgende >


Zuid-Korea is in korte tijd uitgegroeid tot een economische grootmacht. Na China, Japan en India is het land de vierde economie van Azië. Opmerkelijk, want in de jaren vijftig lag Korea nog volledig in puin als gevolg van de Koreaanse Oorlog.
In de jaren zestig begon de industrialisatie, waarbij de nadruk lag op exportgerichte en arbeidsintensieve lichte industrie. Vanaf de jaren zeventig ontwikkelde de zware industrie zich, zoals scheepsbouw en staal. In de jaren tachtig en negentig volgde de hightech industrie en de ontwikkeling van de dienstensector.

De hoofdstad Seoul is het kloppend hart van de Koreaanse economie: hier woont en werkt ongeveer de helft van de ruim 50 miljoen inwoners van Zuid-Korea. Met keihard werken zorgen zij ervoor dat de Koreaanse producten succesvol zijn op de wereldmarkt. De tomeloze inzet is het geheim achter de opmars van de grote Koreaanse ondernemingen. Doe wat je moet doen goed en maak het beter ... dankzij die filosofie is Hyundai in iets meer dan vijftig jaar uitgegroeid tot een van de toonaangevende autoproducenten. Het merk is succesvol in alle werelddelen; qua design, techniek en kwaliteit kunnen de auto's zich meten met elke concurrent.


Volgende >