Hyundai Facts & Figures Mobile open
Hyundai Facts & Figures close

Hyundai Facts & Figures 2019

Hyundai Facts & Figures zoeken

Hyundai Facts & Figures 2019

Duurzaamheid


Elektrische revolutie

Volgende >
< Vorige


Een volledig elektrisch aangedreven auto? Een hybride met of zonder stekker? Of nog een stapje verder: een auto met een brandstofcel? Wie elektrisch wil rijden kan bij Hyundai alle kanten op. En welke duurzame mobiele oplossing de klant ook zoekt, Hyundai heeft ’m. Nog mooier: de keuze wordt alleen maar groter.
Dat we niet oneindig door kunnen gaan met het rijden op fossiele brandstoffen, daar zijn we het allemaal wel over eens. Gelukkig zien we overal ter wereld initiatieven om de uitstoot van koolstoffen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen. Uit verscheidene onderzoeken blijkt bovendien dat de vraag naar elektrisch aangedreven auto’s en auto’s met een brandstofcel alleen maar zal toenemen.

De Hyundai-familie telt momenteel vijf elektrisch aangedreven modellen: de waterstofauto Hyundai NEXO, de Hyundai KONA Electric, de Hyundai IONIQ Electric, de Hyundai IONIQ Hybrid en de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid. Dit aantal wordt in de nabije toekomst flink uitgebreid. Hyundai heeft namelijk de ambitie om uit te groeien tot het duurzaamste automerk ter wereld. En die mijlpaal wil Hyundai al in 2021 hebben bereikt.

Elk nieuw model een groene aandrijflijn
Daarom presenteert Hyundai de komende jaren nog veel meer ecovriendelijke voertuigen. Bovendien krijgt elk nieuw model een groene aandrijflijn: hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch. Zoals bijvoorbeeld het geval is met de conventioneel aangedreven Hyundai KONA, waar ook een volledig elektrische variant van op de markt is gebracht.

Enorme opmars
Elektrisch rijden is dus bezig met een enorme opmars. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Volledig elektrische auto’s zijn namelijk vrijgesteld van wegenbelasting en BPM. Zakelijk rijders profiteren bovendien van een gunstige bijtelling. En er zit geen accijns op elektriciteit, iets wat fossiele brandstoffen juist relatief duur maakt.

Nog meer voordelen:
- Met zoveel laadstations in Nederland kun je altijd en overal opladen.
- Een elektrische auto is stil, want hij bevat nauwelijks bewegende delen - dus minder slijtage en daardoor minder onderhoud.
- Elektrische auto’s zijn net zo veilig als ‘gewone’ auto’s - én misschien nog wel veiliger dankzij alle moderne veiligheidsvoorzieningen.
- Zakelijk rijders profiteren van 4 % bijtelling tot € 50.000,-

18 groene modellen in 2025
Hyundai heeft elektrische auto’s met een batterij en een brandstofcel ontwikkeld om iedereen die elektrisch wil rijden tegemoet te komen. En daar blijft het niet bij: in totaal lanceert Hyundai de komende jaren maar liefst veertien groene modellen. Rond 2025 moet dat aantal zijn gegroeid tot achttien:

8 hybride-modellen
4 plug-in hybride-modellen
5 volledig elektrische modellen
1 waterstof-model


Volgende >
< Vorige