Hyundai Facts & Figures Mobile open
Hyundai Facts & Figures close

Hyundai Facts & Figures 2019

Hyundai Facts & Figures zoeken

Hyundai Facts & Figures 2019

Duurzaamheid


Hyundai gaat voorop

Volgende >
< Vorige


Hyundai geldt wereldwijd als een van de leidende autofabrikanten op het gebied van innovatieve technologie en duurzame aandrijfsystemen. Hyundai streeft dan ook naar een compleet modellengamma met een lage of zelfs geen uitstoot.
Nu al telt de Hyundai-familie vijf elektrisch aangedreven modellen: de waterstofauto Hyundai NEXO, de Hyundai KONA Electric, de Hyundai IONIQ Electric, de Hyundai IONIQ Hybrid en de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid. En daar blijft het niet bij. De komende jaren blijven we verschillende groene modellen lanceren en rond 2025 moet het aantal ecovriendelijke Hyundai's zijn gegroeid tot achttien, waaronder:

8 hybides
4 plug-in hybrides
5 volledig elektrische auto's
1 waterstofauto

22 kilometer
Nederland is bij uitstek geschikt voor elektrisch aangedreven auto's. De gemiddelde woon-werkafstand van Nederlanders die de auto gebruiken voor woon-werkverkeer is gemiddeld 22 kilometer. Bovendien kent Nederland een bijzonder goede infrastructuur wat betreft oplaadmogelijkheden. Ideaal dus voor auto's met een volledig elektrische aandrijflijn.

4 % bijtelling
Bovendien: in Nederland zijn de zero emissie-auto's Hyundai KONA Electric, Hyundai IONIQ Electric en Hyundai NEXO zeer aantrekkelijk voor zakelijk rijders. Voor auto's met 0 g/km CO2-uitstoot geldt namelijk het lage bijtellingstarief van 4 procent (voor elektrische auto's duurder dan 50.000 euro is dat 22 procent). Niet verwonderlijk dus dat uit onderzoek blijkt dat in Nederland de helft van alle zakelijk rijders een volledig elektrische auto overweegt bij hun keuze van een nieuwe leaseauto.


Volgende >
< Vorige