Hyundai Facts & Figures Mobile open
Hyundai Facts & Figures close

Hyundai Facts & Figures 2019

Hyundai Facts & Figures zoeken

Hyundai Facts & Figures 2019

Fabrieken


HAOS, 'epicentrum' compacte Hyundai's

Volgende >
< Vorige


Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) in Turkije is het Europese 'epicentrum' van compacte Hyundai's. De fabriek is in 2013 voor ongeveer een half miljard euro volledig gerenoveerd. In 2015 rolde de miljoenste auto van de band in de Turkse productiefaciliteit.
Sinds 2011 wordt in Turkije de Hyundai i20 gebouwd. Twee jaar later verhuisde ook de productie van de tweede generatie Hyundai i10 naar deze fabriek. Daarvoor moest de complete infrastructuur in de fabriek aangepast worden. Er kwam een compleet gerobotiseerde assemblagelijn en de productie van de Welding Shop, waar de carrosseriedelen worden samengevoegd, werd verdubbeld.

Verdubbeling productiecapaciteit
De productiecapaciteit van de fabriek in Turkije is in 2013 vergroot van 100.000 naar 200.000 eenheden per jaar. Voor de arbeidsmarkt in de regio betekende dat een flinke toename van de werkgelegenheid, waardoor het totale personeelsbestand op 6.300 komt.

In het verleden werden de Hyundai i10 en Hyundai i20 in de Hyundai-fabriek in Chennai, India, geproduceerd. Nu deze modellen in Europa worden gebouwd, betekent dat een aanzienlijke verkorting van de levertijd en een verbetering van de beschikbaarheid. Het duurt ongeveer een week in plaats van een maand voordat de nieuwe Hyundai's in Rotterdam aankomen.


Volgende >
< Vorige