Hyundai Facts & Figures Mobile open
Hyundai Facts & Figures close

Hyundai Facts & Figures 2023

Hyundai Facts & Figures zoeken

Hyundai Facts & Figures 2023

Design


Eigentijds en onderscheidend

Volgende >


De nieuwste generatie Hyundai’s is gebouwd volgens de i-filosofie. Dankzij de lancering van de i-lijn - Hyundai i10, Hyundai i20 en Hyundai i30 - staat Hyundai op de kaart als een merk met een eigentijds en onderscheidend design.
De nieuwste generatie Hyundai’s is ontworpen volgens de Hyundai Horizontal Design-filosofie: elegante proporties, heldere lijnen en een gladder en meer gepolijst uiterlijk. Horizontal Design is de geëvolueerde vorm van Fluidic Sculpture (scherpe lijnen en ronde vormen) op basis waarvan de eerste generatie i-modellen is ontworpen. Heel herkenbaar is de hexagonale grille, die het familiegezicht van Hyundai bepaalt.

Cascade-grille
Die hexagonale grille is inmiddels ook weer geëvolueerd in een nog moderner front, namelijk de Cascade-grille met vloeiend golvende lijnen. De Cascade-grille is nu het kenmerkende familiegezicht van alle nieuwe Hyundai-modellen.

De nieuwste generatie SUV’s van Hyundai - KONA, Tucson en Santa Fe - valt op door de stoere, atletische en gedurfde uitstraling. Kenmerkend zijn de dubbele koplampen die gescheiden van de LED-dagrijverlichting zijn geplaatst. Daardoor oogt het front extra krachtig, progressief, slank, scherp en zelfverzekerd. De stoer geprononceerde Cascade-grille geeft profiel aan de nieuwe identiteit van de SUV-familie van Hyundai.

Typisch Europees design
Van de ruim vijfhonderd designers die Hyundai Motor Company wereldwijd telt, zijn er ruim vijftig werkzaam in het European Design & Technical Centre in Duitsland. Zij brengen nauwkeurig de wensen van Europese klanten in kaart en passen deze toe op nieuwe modellen. De praktijk leert dat West-Europese klanten vooral waarde hechten aan verfijnde auto's van hoge kwaliteit, met een elegante uitstraling en mooie details. Dit 'typisch Europese design' komt terug in alle Europese modellen van Hyundai.


Volgende >