Hyundai Facts & Figures Mobile open
Hyundai Facts & Figures close

Hyundai Facts & Figures 2018

Hyundai Facts & Figures zoeken

Hyundai Facts & Figures 2018

Design


Eigentijds en onderscheidend

Volgende >


De nieuwste generatie Hyundai's is gebouwd volgens de i-filosofie. Dankzij de lancering van de i-lijn – Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai i30, Hyundai i40, Hyundai ix20, Hyundai ix35 – staat Hyundai op de kaart als een merk met een eigentijds en onderscheidend design.
Net als de tweede generatie Hyundai i10 is de tweede generatie Hyundai i20 ontworpen volgens de Hyundai Horizontal Design-filosofie: elegante proporties, heldere lijnen en een gladder en meer gepolijst uiterlijk. Horizontal Design is de geëvolueerde vorm van Fluidic Sculpture (scherpe lijnen en ronde vormen) op basis waarvan de eerste generatie i-modellen is ontworpen. Heel herkenbaar is de hexagonale grille, die het familiegezicht van Hyundai bepaalt.

Cascade-grille
Die hexagonale grille is inmiddels ook weer geëvolueerd in een nog moderner front, namelijk de Cascade-grille met zijn vloeiend golvende lijnen. Die grille is het nieuwe familiegezicht van alle nieuwe Hyundai-modellen en de Hyundai i10 MY2017, de derde generatie Hyundai i30 (hatchback, Wagon, Fastback en N-sportversie) en de Hyundai KONA zijn de eerste modellen met deze aantrekkelijke neus.

Storm Edge
Behalve Horizontal Design is er nog een evolutie op de Hyundai Fluidic Sculpture-designtaal, namelijk Storm Edge. Dit is de naam van de designfilosofie achter de nieuwe Hyundai Santa Fe. Storm Edge betekent vrij vertaald 'golvende ontwerpen geïnspireerd op de elementen van de natuur'. Het belichaamt het krachtige en tegelijkertijd breekbare moment van natuur in beweging tijdens het aanzwellen en afzwakken van een storm.

Typisch Europees design
Van de ruim vijfhonderd designers die Hyundai Motor Company wereldwijd telt, zijn er ruim vijftig werkzaam in het European Design & Technical Centre in Duitsland. Zij brengen nauwkeurig de wensen van Europese klanten in kaart en passen deze toe op nieuwe modellen. De praktijk leert dat West-Europese klanten vooral waarde hechten aan verfijnde auto's van hoge kwaliteit, met een elegante uitstraling en mooie details. Dit 'typisch Europese design' komt terug in alle Europese modellen van Hyundai.


Volgende >